Media, ett vikthysteri i ett nötskal

0kommentarer

Det finns ingenting som sänker, främst unga flickors självkänsla så mycket som detta maniska hysteri angående vikt. Detta främst från media. Handlar det inte om någon ny diet så är det stora rubriker "DET DOLDA SOCKRET" "kött lika farligt som cigaretter" "Potatis innehåller cancer" I denna fart är det ända man snart kan äta myror från urskogen som aldrig vart i närheten av avgaser och försurning. 
Jag vill se en positiv utveckling av artiklar i media. 
Mer skriverier om att det är naturligt med olika kroppstyper, att man ärver kroppstyp av förfäder, att alla inte kan ha storlek 34 och att man inte är tjock för man har större storlek! 
Jag vill att hysterin angående vikt försvinner! Vikt är bara en siffra det är inte ett mått på hälsa! Ens skelett väger jättemycket och dessutom har alla människor olika tungt skelett. En människa som väger 70 kanske har mer fett på kroppen en en som väger 75 just för att skelettet väger olika. 
Jag vill också ha en positiv utveckling i klädbutiker, mer kläder som passar knubbiga människor! Färre + size avdelningar tack! Varför ska knubbiga människor behöva gå till en annan avdelning? De som inte trivs i att vara knubbig och kanske har dåligt självförtroende blir ju ännu mer nertryckta av att behöva gå till en särskild avdelning för att hitta kläder! 
Och Varför finns det inte en minus size avdelning? 
Lär ut unga att äta bra mat! tallriksmodellen tycker jag personligen är en bra utgångspunkt då man får i sig de mesta vitaminer och näringsämnen. Lär dem att äta så att de inte behöver gå hungriga, så de tex orkar vara närvarande på lektioner. 
En diet jag personligen tycker är en helt perfekt är 7:2 metoden. Ät vad du vill i 7 dagar och minst 2 av de dagarna ska du göra en hälsorelaterad aktivitet. Tänk på att en hälsorelaterad aktivitet inte nödvändigtvis behöver innebära träning (dock positivt om man väljer träning då man får ut endorfiner som gör en glad, man förminskar risken för vissa dödliga sjukdomar mm.) hälsa handlar om ens välbefinnande och en hälsorelaterad aktivitet kan lika väl vara att göra något roligt med ett socialt umgänge så som en kompis, familj etc. Eller göra någonting som man mår bra av att göra som kanske spela dataspel, läsa en bok, meditera! 






media, media bulimi mat hysteri diet,

Kommentera

Publiceras ej